Vad är resistent stärkelse?
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Vad är resistent stärkelse?

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Läs hela artikeln
  • https://www.allas.se/halsa/maria-gick-ner-40-kilo-med-nya-bonmetoden/121030

Beskrivning

    Det handlar om att skapa en bra miljö för magbakterierna. Det gör man genom att äta probiotika vilket är bakterier som ska ta sig ner till tjocktarmen och bosätta sig där. Probiotika kan till exempel vara syrade grönsaker eller en del syrade mjölkprodukter.

    Bakterierna i magen behöver något att livnära sig på och det är här prebiotikan kommer in. Prebiotika i form av resistent stärkelse kan vara bönor av olika slag eller potatismjöl. Resistent stärkelse är glukosmolekyler som sitter ihop på ett sådant sätt att enzymerna i munnen, magsäcken och tunntarmen inte kan bryta ner dem. De tar sig i stället helskinnade hela vägen till tjocktarmen. De höjer alltså inte blodsockret men kan ändå ge mättnad då det blir en bulkeffekt tillsammans med vatten som binds till dem.

    Om man äter resistent stärkelse ihop med mat som innehåller bra magbakterier kan de tillsammans för många ge remarkabelt goda resultat beträffande blodsockernivåer och fettförbränning.


    Dricka potatismjöl
    Potatismjöl som inte värmts upp innehåller mycket stor andel resistent stärkelse. För att få i sig potatismjöl är det lättast att blanda ned det i vatten och sedan röra om varpå man sveper det. Potatismjöl får man ha en inkörningsperiod med tills man är uppe i två matskedar. Men ett godare och trevligare sätt att få i sig resistent stärkelse är att äta bönor

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.